Meny

Kvarteret Brytaren mindre

I optimalt läge i det nya Centrala Nacka uppför Kungsvåningen ett kvarter med 112 hyresbostäder och åta verksamhetslokaler. Nya Gatan har direkt anslutning till den kommande tunnelbanan i norr och sträcker sig ner till Värmdövägen i söder.

Kvarteret Brytaren mindre ingår i det naturbana stadsutvecklingsprojektet Centrala Nacka. Här är det nära till allt - mötesplatser, natur och kultur. Utbudet av service är stort och kommunikationerna som är goda redan idag kommer att utvecklas med tunnelbana och ny bussterminal. Markanvisningen erhölls i en tävling där gestaltning varit avgörande. Kungsvåningen tillsammans med Enter Arkitektur fick högsta poäng för det arkitektoniska utförande av kvarteret.

Bostadskvarteret rymmer 112 hyreslägenheter i varierad storlek 1-4 rum och kök. Byggstarten ägde rum i januari 2022 och inflyttning planeras till november 2023.

Är du intresserad av en bostad?
Just nu pågår uthyrningen av lägenheterna i kvarteret. Här besvarar vi vanliga frågor om kvarteret och uthyrningsprocessen. 

Har du ett hyreskontrakt och förbereder inför inflytt? 

Parkering

Det finns ett begränsat antal parkeringstillstånd i garaget. Vänligen fyll i och mejla ansökan till info@kungsvaningen.se om du är intresserad av att ställa dig i kön för parkeringstillstånd.

Elavtal
Kall- och varmvatten samt värme ingår i hyran, men elavtal måste tecknas separat. För att teckna elavtal så kontaktar du först Nacka Energi och anger ditt anläggnings-ID. Därefter kontaktar du valfri leverantör för förbrukningsel, till exempel Mälarenergi. 

Här hittar du fler svar på de vanligaste frågorna. 

Följ utvecklingen av kvarteret via vår Instagram

Projektbilder