Meny

Kvarteret Brytaren mindre

I optimalt läge i det nya Centrala Nacka uppför Kungsvåningen ett kvarter med 112 hyresbostäder och åta verksamhetslokaler. Nya Gatan har direkt anslutning till den kommande tunnelbanan i norr och sträcker sig ner till Värmdövägen i söder.

Kvarteret Brytaren mindre ingår i det naturbana stadsutvecklingsprojektet Centrala Nacka. Här är det nära till allt - mötesplatser, natur och kultur. Utbudet av service är stort och kommunikationerna som är goda redan idag kommer att utvecklas med tunnelbana och ny bussterminal. Markanvisningen erhölls i en tävling där gestaltning varit avgörande. Kungsvåningen tillsammans med Enter Arkitektur fick högsta poäng för det arkitektoniska utförande av kvarteret.

Bostadskvarteret rymmer 112 hyreslägenheter i varierad storlek 1-4 rum och kök. Byggstarten ägde rum i januari 2022 och inflyttning planeras till november 2023.

Är du intresserad av en bostad?
Just nu pågår hyresförhandlingarna och hyresnivåerna för kvarteret är ännu inte satta.
Lägenheterna kommer att fördelas under sommaren 2023 via Kungsvåningens eget kösystem. Att registrera sig i Kungsvåningens bostadskö är kostnadsfritt och går att göra här. 
För att tilldelas en lägenhet behöver man uppfylla kraven i vår uthyrningspolicy. Ingen förtur ges till befintliga hyresgäster och vi förbehåller oss rätten att välja hyresgäster. 

Inför att lägenheterna släpps kommer samtliga medlemmar meddelas via mejl. När lägenheterna släpps erbjuds möjligheten att göra intresseanmälan på aktuella lägenheter via Mina Sidor. Observera att en intresseanmälan inte garanterar att du blir tilldelad en lägenhet utan alla sökande har möjlighet att anmäla sitt intresse. Därefter kontaktar vi aktuella hyresgäster för vidare hantering. 

 Följ utvecklingen av kvarteret via vår Instagram och byggkamera! 

Projektbilder