Meny

Fittja Centrum

Första etappen av hyreslägenheter för egen förvaltning på Fittjahöjden påbörjas hösten 2017. Läget är optimalt intill centrumbyggnaden och med tunnelbana och knutpunkt för bussar runt hörnet.

Kungsvåningen har i samarbete med Botkyrka kommun genomfört en ny detaljplan för Fittja centrum som innefattar en total upprustning och förtätning av centrumfastigheten. Första etappen färdigställdes i slutet av 2017 och omfattar en höjning av centrumbyggnaden för ett vård- och omsorgsboende i tre våningar samt en utbyggnad av service i centrumets bottenplan med uppglasade fasader som vänder sig mot Fittjas Centrums nya gågata.

Nästa etapp, Fittjahöjden, är ett hyresbostadshus som vetter mot nya gågatan i öster och parken i väster. I bottenplanet inryms kommunens nya bibliotek och konsthall och skogsdungen intill ska av Botkyrka kommun omvandlas till en upplyst park i ett samarbete med kulturförvaltningen och den blivande konsthallen.

Här uppför Kungsvåningen 65 hyresrättslägenheter om 1-3 rum, ytan varierar mellan 40-70 kvadratmeter med 2,7 meters takhöjd och vardagsrum och kök i ett. Alla lägenheter har egen balkong och två gemensamma tvättstugor kommer att finnas till hyresgästernas förfogande. Preliminärt beräknas lägenheterna vara inflyttningsklara våren 2019.

Kungsvåningen planerar uppföra totalt cirka 400 lägenheter inom detaljplanen för Fittja centrum. Du kan redan nu ställa dig i kö för en lägenhet i Fittja Centrum. Lägenheterna fördelas genom vårt eget kösystem, gör din intresseanmälan här.

 

Projektbilder