Meny

Från byggentreprenör till fastighetsbolag

Under våra 30 år i branschen har vi gått från att vara ett renodlat byggföretag till att behärska hela fastighetsprocessen, från detaljplan till nyckelfärdiga hus.

                                                                           

1980-talet

Kungsmontage etableras som handelsbolag på Kungsholmen i Stockholm år 1987. Bolagets första stora uppdrag innebär så kallad varsam renovering av 4 000 lägenheter åt SABO-företagen i södra Sverige.

1990-talet

Bolaget ombildas till aktiebolag och uppdragen växer i omfattning och blir större och mer avancerade. Kontoret flyttar till Nacka och vi förvärvar vår första kommersiella fastighet för egen förvaltning.

Sjukhus och skolor
Kungsmontage utför flera stora hyresgästanpassningar och ombyggnationer på Stockholms sjukhus, bland annat röntgenavdelningarna på Södersjukhuset och Karolinska Universitetssjukhuset. Vi bygger också om flera skolor i Storstockholm, bland andra Tumba Media gymnasium och Tyresö Gymnasium.

5 300 bostäder
Kungsmontage bygger bostäder i Storstockholm åt de större bygg- och fastighetsutvecklingsbolagen såsom JM, Skanska, Platzer, NCC, Peab, HSB, SKB, Ljungberggruppen med flera. Vi bygger även om råvindar, bland annat på Mariatorget och Östermalm, till exklusiva vindsvåningar.

Media
Kungsmontage utvecklar med tiden specialistkompetens inom studiobyggnad och akustik. Vi bygger om de flesta av Stockholms ljudstudios såsom Utbildningsradion, SVT 1 och 2, TV 3 och TV 4, Strix Television, Filmnet, Rally TV och Filmstaden Sergel.

2000-talet

Köpcentrum
Kungsmontage utför nybyggnationer och hyresgästanpassningar i de flesta av Storstockholm köpcentrum och gallerior, bland annat Nacka Forum, Sickla Köpkvarter, Stinsen, Bromma Blocks, Älta Centrum, Täby Centrum, Mall of Scandinavia med flera.

Projektstyrning
Kungsmontage utvecklar specialistkompetens inom projektledning och byggsamordning och utför ett flertal större generalentreprenader i Storstockholm. Vi utför vår första totalentreprenad åt ett större fastighetsbolag, nyproduktion av 196 klimatsmarta hyreslägenheter.

Fastighetsutveckling
Kungsmontage köper Saltsjöbadens sjukhus, Badhotellet, och skapar för försäljning 34 unika lägenheter i bästa läge invid Hotellviken. Vi genomför ett antal hotellprojekt som innebär att skapa nya detaljplaner med efterföljande nyproduktion och försäljning. Vi behärskar nu hela byggprocessen från detaljplan till nyckelfärdiga hus.

Fastighetsförvaltning
I samband med förvärv av ytterligare fastigheter bildas koncernbolaget Kungsvåningen Förvaltning. Här förvaltas framöver koncernens innehav av kommersiella fastigheter och bostäder.

2010-talet

Kungsvåningen uppför i egen regi 39 omtalade hyreslägenheter i det anrika Vapenfaktoriet i centrala i Eskilstuna.

Kungsvåningen förvärvar Fittja Centrum och i samarbete med Botkyrka Kommun utformas detaljplanen för utvecklingen av området med både kommersiella lokaler och bostäder.

Kungsvåningen vinner två markanvisningar i Nacka Kommun och planerar uppförandet av två nya hyresbostadsfastigheter.