Meny

Vanliga frågor om uthyrningen av kvarteret Brytaren Mindre

Här besvarar vi de vanligaste frågorna om kvarteret och uthyrningsprocessen. Vänligen läs igenom innan ni kontaktar oss då vi för tillfället har väldigt hög belastning.

Vad innebär ett förstahandskontrakt hos Kungsvåningen?
Att hyra i första hand innebär att du hyr direkt av Kungsvåningen. Du är alltså inte ägare till någon bostad eller andel i en förening, utan får bo i fastigheten i utbyte mot en månadshyra. Du kan få ett erbjudande om ett förstahandskontrakt via Kungsvåningens bostadskö.

Vad ingår i hyran i kv Brytaren Mindre?
Kall- och varmvatten samt värme ingår. Du behöver teckna ett eget abonnemnag för el samt teckna en hemförsäkring.  

Vem kan bli hyresgäst hos Kungsvåningen?
Att registrera sig i Kungsvåningens bostadskö är helt kostnadsfritt och fler ködagar innebär i regel större chans till ett förstahandskontrakt. Vi förbehåller oss rätten att välja hyresgäst och har till exempel krav på att du måste ha fyllt 18 år samt uppfylla de ekonomiska kraven i vår uthyrningspolicy för att bli tilldelad en lägenhet.

När är sista dag att göra en intresseanmälan för en lägenhet i Kv Brytaren Mindre?
Samtliga tillgängliga lägenheter är publicerade och arbetet med uthyrningen påbörjas direkt. Vi rekommenderar dig att göra en intresseanmälan snarast om du är intresserad av en lägenhet.

Hur fungerar intresseanmälan?
Som registrerad i Kungsvåningens bostadskö har du möjlighet att göra en intresseanmälan på tillgängliga lägenheter via Mina Sidor. En intresseanmälan är inte bindande, utan tar dig enbart till nästa steg i urvalsprocessen. Den exakta tidpunkten för din intresseanmälan är inte avgörande för om du kommer erbjudas ett kontrakt eller inte, men vi rekommenderar att du gör den snarast för att undvika att lägenheten hinner bli uthyrd.

Hur många erbjudanden får jag? 
Det är ingen garanti att bli erbjuden en lägenhet. Om du får ett erbjudande på en lägenhet du anmält intresse för och tackar nej bör du inte förvänta dig ett nytt erbjudande på en annan lägenhet i kvarteret. 

Vad händer efter att jag gjort en intresseanmälan?
Din intresseanmälan är under handläggning och Kungsvåningen strävar efter att ge dig återkoppling inom en vecka, men på grund av hög belastning kan det ta längre tid än så. Om du går vidare till nästa steg kommer Kungsvåningen efterfråga underlag som styrker din inkomst, till exempel anställningsbevis och lönespecifikationer. Om du inte går vidare får du ett meddelande om detta.

Det är kort tid kvar till tillträde i kv Brytaren Mindre, måste jag betala dubbla hyror?
Tillträde är under november 2023 så om du redan har ett hyreskontrakt hos Kungsvåningen eller annan hyresvärd riskerar du att betala dubbla hyror under uppsägningstiden.

Hur många lägenheter får man söka?
Det finns ingen begränsning på antalet intresseanmälningar du kan göra, men vi rekommenderar att enbart anmäla intresse på de lägenheter du verkligen är intresserad av.

Kommer fler lägenheter i kv Brytaren Mindre att publiceras?
Samtliga tillgängliga lägenheter har publicerats på Mina Sidor och inga ytterligare lägenheter planeras att publiceras under 2023.

Hur vet jag min plats i kön?
Du kan inte se vilken plats i kön du har. Vi rekommenderar att göra intresseanmälan på flera lägenheter för att öka dina chanser att bli tilldelad en lägenhet.

Kommer några visningar att hållas i kvarteret?
Inga visningar kommer att hållas, vilket är standard för Kungsvåningens nyproduktioner.

Har lägenheterna tillgång till förråd?
Varje bostad har ett tillhörande källarförråd.

Vad finns det för parkeringsmöjligheter?
Det finns ett begränsat antal parkeringstillstånd i garaget. Vänligen fyll i och mejla ansökan till info@kungsvaningen.se om du är intresserad av att ställa dig i kön för parkeringstillstånd.

När blir innergården färdig?
Byggnationen av innergården pågår för fullt och planeras färdigställas under 2024. Kungsvåningens vision är att skapa en grön och trivsam innergård med promenadstråk, grill och sittplatser som nyttjas av de boende.

Måste man boka den gemensamma terrassen?
Det finns inget bokningssystem för den gemensamma terrassen utan alla hyresgäster i kvarteret är välkomna att vistas där så länge man inte stör sina grannar. Terrassen är än så länge omöblerad men kommer att möbleras under 2024.

Vem ansvarar för vägen som omger kvarteret?
Kungsvåningens tomtgräns innefattar enbart husen och innergården. Marken omkring ansvarar kommunen för och kommer att färdigställa den omgivande marken efter inflytt. Kungsvåningen kan inte påverka när den färdigställs. Vid frågor om marken, kontakta Nacka kommun.

Publicerat den 2023-10-03

KUNGSMONTAGE

Vårt koncernbolag Kungsmontage Byggentreprenad erbjuder heltäckande tjänster inom byggsektorn, allt från styrning av stora byggentreprenader till mindre underhålls- och reparationsarbeten samt hyresgästanpassningar.

Mer info