Meny

Följ utvecklingen av kvarteret Brytaren mindre i realtid

Utvecklingen av vårt kvarter Brytaren mindre i Centrala Nacka pågår för fullt. Nu påbörjar Kungsvåningen ett nytt samarbete med finska tjänsten Enlapser Ltd som möjliggör att följa byggprocessen i realtid via en kamera.

Kungsvåningens kvarter Brytaren mindre ska i färdigställt skick inrymma totalt 112 hyreslägenheter och åtta verksamhetslokaler. Stommen är på plats och den här veckan påbörjas våning åtta i de två första husen. Byggnationen dokumenteras i en molntjänst kopplad till en kamera som fotograferar fastigheten var tionde minut. På så sätt kan framtida hyresgäster och andra intressenter följa byggprocessen oavsett vart de befinner sig.

”Det finns ett stort intresse för bostäderna och vi är glada att kunna erbjuda möjligheten att se kvarteret växa fram i realtid. Kungsmontage arbetar med prefabricerade fasader från Benders Byggsystem vilket möjliggör ett högt tempo” säger Mi Sundquist, ansvarig för fastighetsutveckling på Kungsvåningen.

Kungsvåningen äger fem av sex huskroppar i kvarteret. Byggnaderna har varierad arkitektur men präglas av en gemensam naturban profil i enlighet med övrig bebyggelse i stadsdelen. Med naturbant menas det dynamiska mötet mellan stad och natur där variation, mångfald och kontraster kombineras med grönska. Det naturbana präglar gestaltning, miljö, innehåll och funktioner i utvecklingen av Centrala Nacka. Här samsas urbana stadskvarter och stadsparken med skog och berg.

Centrala Nacka sträcker sig från blivande tunnelbanestation Järla i väst till Skvaltan i öst och omfattas av området runt Järlahöjden och den planerade överdäckningen av Värmdöleden.

Spana in bygget här!

 

Publicerat den 2022-05-25

KUNGSMONTAGE

Vårt koncernbolag Kungsmontage Byggentreprenad erbjuder heltäckande tjänster inom byggsektorn, allt från styrning av stora byggentreprenader till mindre underhålls- och reparationsarbeten samt hyresgästanpassningar.

Mer info